Sommarlov!!

Jag kan inte fatta det ännu, P har semester nu och kidsen har ett lååångt sommarlov fram till augusti. Så härligt! Barnen har inte klätt på sig ännu, vi har ätit en långsam frulle och sett på Bolibompa. Långsammare lunk :)

Jag har fått bak- och matmani och slukar alla bilder och recept som kommer i min väg. En lite annorlunda form av "boande" under denna graviditeten, men det är roligt!

Jag tänkte göra filmjölkslimpa igårkväll men såg att det saknades bikarbonat så maken är på intåg med det snart.

Här är ett recept som är lättlagat, går på ett kick:

Filmjölkslimpa 1 bröd

3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt 2 tsk bokarbonat
1 1/2 dl lingonsylt
1/2 sirap
3 dl filmjölk (laktosfri för oss)

Värm ugnen till 175 grader. Mät upp mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sylt, sirap och filen. Arbeta ihop snabbt. Lägg i en smord form och släta till den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kallna på galler under bakduk.
Musik är ett måste när man bakar! För sommarkänslan ska bli på topp så lyssnar jag på lite Ella och jazzar runt med mjölet:

 Mmmm

.

Måste bara få tipsa er om en superblogg jag hittat...å så mycket gott!

http://kryddburken.wordpress.com/

Dit kommer jag igen!

Tjipp. Ska se på tv nu och dricka te. Maken är på bio med sina grabbar och ser Terminator Salvation. Lite småskönt med en kväll för sig själv ändå :)

Men nog var det själv fanken...

vad det så härliga flytet nu hakade upp sig. Bara hinder och prövningar...gaah! Tålamod..tålamod...

 
Bilden har ingen relevans för texten men är till för att pigga upp.

På rymmen

Min blogg ser ju inte klok ut i stort fönster upptäckte jag just! Högerkolumnen är på rymmen från den vänstra. Måste åtgärdas! (Och vips så måste städandet vänta lite ;))

Bättre :)

Idag har jag lugnat ner mig några snäpp. Gårdagens strosande på stan med Sozi gjorde mig gott. Vi lunchade på ett underbart litet krypin med en massiv salladsbuffe och jättemysig personal. Café Piazza d'Oro kom vi till slut fram att det hette, knepigt namn! :P Rekommenderas hursom!

Nu finns det inga ursäkter längre, nu MÅSTE jag städa upp i lägenheten. Maken ska installera nya diskmaskinen ikväll och då måste jag bidra med det lilla jag kan :D

Kram och ha en jättefin dag!

"Bara" ännu en rekonstruktion i mängden?

Läser på dn.se att den amerikanska staten nu äger 60% av GM och får 3 månader på sig att rekonstruera. Och GM får 30,1 miljarder dollar (!!!) av den amerikanska regeringen. Jaha, varför bry sig om det då? Jo, för att om man läser mellan raderna så är det en skrämmande utveckling! För att få lite rätsida så läs gärna detta kloka inlägg, man häpnar:

http://www.serendipity.li/jsmill/us_corporation.htm "The United States Isn't a Country - It's a Corporation!"

Jag tycker det är så konstigt att detta inte får större debattutrymme även i svensk media, där man går till botten med frågor som bailouts och vilka följder vi får i förlängningen. Och vad som händer med folks skattepengar? Varför görs denna konstgjorda andning när det enda vettiga alternativet vore att göra om/göra rätt? Bilindustrin som den ser ut idag är dysfunktionell och icke hållbar miljömässigt. Jag tycker också det är så konstigt att vi verkar tro att vi är någon enskild liten ö som inte påverkas av vad som händer i världen. Blir det för jobbigt för oss? Kan vi inte se utanför vår egna lilla bubbla? Grrrr.....jag blir på krigstigen!  Vart skriver jag under en protest?? Jag vet att det "bara" är värdsligt och inte spelar någon som helst roll på en högre nivå. Likförbaskat blir jag frustrerad.

RSS 2.0