Vågar?


"Våga vara pionjären, den som går på otrampade stigar."

/Barbro Bronsberg från cd:n Jag är en annan du
Tänk om man skulle göra allt det där som man går och tänker på att göra, men som man av rädsla för att verkar dum, inte törs? Tänk om man kunde strunta i vad andra tänker och tycker. Tänk om jag faktiskt gör det....tänk.F-N!

Scheisse att ha ont nu då. Har inget att göra med att jag överansträngt mig eller så, ibland låser det sig bara i fogarna och jag är helt orörlig. :S

Snart får jag köra pensiostyle och cruisa runt med en sånhär:

 Yeeeey!

Qigong

är grejen! Jag testade min nya dvd imorse och det är inget slömojs som bara passar PRO:are, jag lovar! Armarna skadade som asplöv av alla statiska positioner. Men vilket lugn det ger en, balans. Det behövs.

Nu veggobiffar med fetasallad (igen :)) Bara för att det är så gott. Senare blir det ner till stan och hämta knattarna tillsammans med P.

"What is Zhineng Qigong?  

Zhineng means intelligence. This medical qigong method was developed by Dr. Pang Ming. It has more than ten million practitioners at one time or the other.Människokroppens chakrasystem

Ha en fin dag!


Haah

jag försöker sitta i HTML och fixa till en snyggare layout men har glömt bort allt. :D Snyggare utlovas ;)

Mysdag

idag regnar det ute. P försov sig imorse så jag fick ha barnen hemma, lika mysigt det. Det är tur att de är så stora nu så de klarar sig bra själva eftersom jag har svårt att böja mig ner pga fogarna som trasslas. Takten är inte så snabb här hemma men jag märker att barnen njuter av det. Intryck och full rulle får de på dagis så det räcker och blir över.

Jag har bestämt att jag ska försöka lösa järnvärdet genom maten istället för tabletter, antagligen inte något som bm skulle rekommendera men jag tror jag fixar det. Man känner sin kropp bäst själv. Tabletterna gör mig galet knasig i magen så de tar jag bara i absolut nödfall!

Jag ska försöka göra matlådor idag och frysa in. Hela frysen är full med älgköttfärs vilket är tacksamt! :)

Innan jag går och börjar så måste jag bara tipsa om superprodukter som jag nyss fick hem från www.jordklok.seHjärtljud

Idag hos barnmorskan fick jag för första gången höra lill*ns hjärtljud! Det var bökigt att hitta åt för bebben bökade på därinne och ville inte alls ligga stilla. :) Allt såg bra ut förutom järnet som var rekordlågt, inget konstigt alls, ska knapra Niferex för att få upp det till vanliga 145 igen.
Jag fick mig en ordentlig pratstund också med min bm...om saker som inte är rosenskimrande eller särskilt roliga men nödvändiga ändå att prata om. Så nu är jag inbokad hos kuratorn fram till födseln, sen väljer jag själv hur jag vill gå vidare med samtalshjälpen. För att inte säga så mycket så handlar det om gamla tråkigheter som fortfarande ligger och gror. Det kändes skönt efter vi pratat. Det jag kommit fram till är att det viktigaste av allt är att ta ansvar för sitt eget välmående så man kan vara så närande människa som möjligt för andra. Och om det så behövs 30 år av terapi så är det ju värt det. Livet fortgår under tiden. Och det är fortfarande samma jag, om än lite förbättrad ;) Det är helt ok.

I helgen ska vi gå med knattarna på stan och inhandla babykläder. Allt som får oss att förstå omställningen är bra! W & F är peppade till tusen. 

Den här låten hjälper mig alltid. Supertalang!Jag känner, alltså bloggar jag

"Så Liv, berätta lite om dig själv!" brukar vara bland det värsta jag kan kan tänka mig att höra från personer jag inte känner så väl. (Lägg till detta på en arbetsintervju så ska du mig nervös!) Men okej då. Jag gör ett tappert försök.....

Jag är 30 år. Bor tillsammans med min söta familj som innehåller 2 barn och en make. Alla familjer har fåniga smeknamn, likaså vi. Jag är Gummi, han Gubbi och barnen är Dullen och Sötgubben. När vi är utom hemmets väggar lystrar vi till Liv, Peter, William och Filip.

Jag är utbildad lärare och fritidsledare. Maken är webbdesigner. Men vi jobbar inte som det vi har utbildning till. Jag har varit några omgångar i vården och maken jobbar på ett stort företag här i stan med kommunikation. Jag väntar fortfarande på DET lärarjobbet. Tyvärr är det lite svårt just nu men det kommer tids nog.

Om mig som person så är jag envis, tjurskallig, kan vara brutalt ärlig samtidigt som jag kan vara konflikträdd. Jag gillar ledarrollen och vara i centrum men gillar lika mycket att ta ett steg tillbaka och betrakta. Människor och människors beteenden är jag nästintill sjukligt fascinerad av. Ett annat stort intresse är samhällsfrågor och vetenskapliga program. Gäsp, kan några tycka. Men för mig finns det inget bättre än att förstå skeenden, orsak-verkan. Om jag ska välja parti så lutar jag åt vänster. Jag ställer mig kritisk till hela konsumtionssamhället och kapitalismen och ....(här kan jag fortsätta tills jag blir blå)

Andlig och humanist. Med åsikter som många skakar på huvudet åt, men jag blir tacksam när man blir lyssnad på.

Antagligen låter detta något pretto, men jag lovar, jag är inte så tung som jag låter ;)


Mig!

så ni vet vem det är bakom orden :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0